MAGYAR VÍZÉPÍTŐ ZRT.
www.magyarvizepito.hu
Cégtörténet
Tevékenységi körök
Vízrendezés
Föld- és kőmunkák
Műtárgyépítés

Speciális tevékenységek
Közműépítés
Egyéb tevékenységek
Műszaki felszereltség
Minőségbiztosítás és környezetvédelem
Elérhetőség
 A Társaság megalakulása óta aktívan részt veszünk az árvízvédekezésekben az ország minden pontján. Másod-, harmadfokú és rendkívüli készültség ellátására egyaránt felkészült, azonnal mozgósítható árvízvédelmi beavatkozó egységekkel rendelkezünk. A védekezésben részt vevő szakembereinket folyamatosan továbbképezzük a védelemmel kapcsolatos gyakorlati, valamint a készültségben nélkülözhetetlen kommunikációs és informatikai elmélet területén.

2001-ben rendkívüli, megfeszített munkával sikerült megvédeni Vásárosnaményt a Tivadar és Tarpa közötti szakaszon bekövetkezett gátszakítás okozta elöntéstől.

Árvízvédelmi csoportunk a sokéves védekezési tapasztalataiból eredően a Tisza teljes szakaszát is jól ismeri. Védekeztünk Szolnok, Cigánd, Tiszaug, Sarud, Kenézlő, Szeged, valamint az ukrán oldalon Szaloka térségében egyaránt.

A 2002. évben a Dunán levonult rendkívüli árvíz során teljes körűen Társaságunk oldotta meg a felmerült logisztikai feladatokat. A szigetközi településeket közvetlenül fenyegető, valaha mért legmagasabb víz kordában tartása óriási erőfeszítéseket követelt. A Mosoni-Duna melletti, árvédelmi töltésekkel nem bevédett lakott területek megóvása hatalmas feladatot rótt szakembereinkre. A néhány nap alatt több kilométer hosszban kiépített gát számos otthont és lakóit mentette meg a víz pusztításától.

Az ilyen embert próbáló helyzetek megoldása csak a feladatspecifikus egységek gyors, célirányos mozgatásával és a gyakorlott szakemberek azonnali, határozott döntéseivel valósíthatók meg. Árvízvédekezési munkákhoz kapcsolódva végzünk logisztikai tevékenységet, vízi és közúti szállítást, szivattyúzási munkákat, tér- és vonalvilágítást üzemeltetünk. Szükség esetén szádlemezverési munkákat végzünk.